När Alexander Fleming upptäckte att penicillin kunde behandla stafylokockinfektioner, revolutionerades sjukvården. Innan dess var amputation av infekterade kroppsdelar det enda sättet att hjälpa drabbade patienter. Penicillinet räddade exempelvis tiotusentals soldaters liv under andra världskriget, men fråntog också amputation-kirurgerna deras expertis och status.

Många var de som ifrågasatte Alexander Flemings kompetens, idéer och uppsåt. Han kallades skurk, charlatan och bluffmakare.

Alexander Flemings avsikt var dock inte att göra kirurgerna arbetslösa. Ej heller att nonchalera stafylokockernas dödlighet, eller att negligera de lidandes lidande. Istället, just det motsatta – att sprida hopp och erbjuda ett snabbt tillfrisknande för de mest utsatta.

Detsamma gäller nu alla de som företräder ”de tre principerna” och som bidrar till ett paradigmskifte inom psykologin. Syftet är hedervärt och effekterna som följer oerhört [nästan osannolikt] löftesrika.

De tre principerna utmanar hela den grund som psykologer, psykiatriker och terapeuter bygger sina teorier på. Därtill gör de alla mentala tränare och personlig utvecklings-utvecklare arbetslösa. Inte som ett självändamål. Absolut inte. Men… som ett nödvändigt ont, för att låta alla som lider av psykisk ohälsa [helt i onödan], vakna upp till sinnesfrid, själslig ro och ett varaktigt välmående.

Dags för ett paradigmskifte inom psykologin.

//Dennis Westerberg

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?