Idag pitchar jag kort om en ”ny” inritning i mitt coachande, som tagit form efter att ha coachat en hel del människor med alkohol- och drogproblem de senaste åren.

Upplägget har nu formaliserats som ett tremånaders-paket, och riktar sig till den som känner att alkoholen (eller andra droger) tagit alltför stor plats i livet.

Insatsen är individanpassad, men tar sin utgångspunkt i mina egna erfarenheter av att ha varit nykter i snart 25 år, samt i de insikter som kommit till mig genom att alltmer förstå hur de känslor vi människor känner i kroppen, tar plats som ett resultat av det tänkande som pågår i sinnet.

Alkohol är egentligen aldrig problemet. Alkohol är själva lösningen för den som dricker. Den dövar och väcker bekymmerslösheten till liv. Alkohol ger dock en mängd problem för den som dricker mycket och ofta. Absolut, ingen tvekan om den saken. Det är dock viktigt att skilja på orsak och verkan.

Bästa och snabbaste sättet att bli fri från behovet av att döva – enligt mitt sätt att se på saken – är att förstå problemets egentliga kärna (ett oskyldigt, intrasslat tänkande, som verkar omöjligt att trassla sig ur, och som skapar obehagliga känslor i kroppen).

I takt med att insikter kring det egna tänkandet ökar, minskar nämligen obehagskänslorna och önskan om att vilja fly sina bekymmer. Och därmed också behovet av att dricka.

[Viktigt att komma ihåg emellertid, att jag inte erbjuder några metoder, tekniker eller åtgärder alls för psykologisk behandling. Varken gamla eller nya. Jag behandlar inte. Det jag gör, är att samtala kring hur det egna tänkandet – oskyldigt – begränsar våra liv. Men… att ”tankar just bara är tankar… ingenting annat än tankar”.]

Ungefär så… i den riktningen.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?