Dennis Westerberg

Om Dennis

För elva år sedan – efter att ha blivit räddad av en psykläkare vid tågspåret, strax utanför Helsingborg – upptäckte Dennis Westerberg tre stycken principer som fullständigt förändrade hans liv. Nu låter han resten av världen få ta del av det fynd han gjorde.

Efter att ha levt i mer än 30 år med en konstant känsla av oro, med ångest som aldrig riktigt ville ge med sig, och med återkommande panikattacker och depressioner, kunde Dennis äntligen uppleva välmående igen.

Numera lever han i harmoni med sig själv, och njuter av den sinnesro som dolde sig bakom tankarna i flera år… men som ändå alltid fanns där på något sätt, och bara väntade på att åter kunna ta plats.

Idag sprider Dennis dessa principer vidare – som prisbelönt föreläsare, författare, coach, ståuppare och podcast-profil.

Den andra chans som livet gav honom, vill han använda för att ingjuta hopp i dem som behöver det allra mest.

Med vördnad, ödmjukhet och tacksamhet reser han land och rike runt.

Kanske vill även du välkomna honom i ditt liv?

EN FÖRSÄKRAN – på förekommen anledning

När man sticker ut hakan på det sätt som Dennis gör emellanåt, är det risk att man förr eller senare får den inslagen. Dennis har således anklagats för både det ena och det andra genom åren. Det ingår i att ”ta plats i offentligheten”. 

Här följer emellertid en försäkran:

 • Dennis är ingen scientolog. Tvärtom. Han tar istället öppet avstånd från allting som scientologin och dess anhängare står för.

 

 • Dennis har ingenting med New Age att göra. Han är ointresserad av det som den typen av rörelser har att erbjuda.

 

 • Dennis är inte religiös. Han har ingen tro alls.

 

 • Dennis är ingen mental tränare, och vill inte förknippas med fältet ”personlig utveckling”.

 

 • Dennis företräder sig själv. Ingen annan.

 

 • Dennis håller den vetenskapliga metoden högt, och vänder sig mot alla rörelser, personer eller riktningar som arbetar ”anti-vetenskapligt”.

 

 • Dennis ÄR öppet kritisk till psykiatrin och de metoder som främst erbjuds: mediciner och elbehandling (ECT). Han menar att dessa vilar på en ovetenskaplig grund. Han anser att han dessutom har fog för sin kritik, och välkomnar en diskussion kring frågan.

 

 • Dennis ÄR öppet kritisk till traditionell psykologi, och de psykologiska metoder som presenteras, som ofta är dåligt underbyggda och dessutom motsägelsefulla.

 

 • Dennis har ingen formell psykologisk utbildning, och är varken psykolog eller psykiater. Han är utbildad grundskollärare (där enstaka kurser kring utvecklingspsykologi ingått) och har dessutom en treårig eftergymnasial ledarskapsutbildning inom Yrkeshögskolan.

 

 • Dennis erbjuder inga metoder, tekniker eller åtgärder alls för psykologisk behandling. Varken gamla eller nya. Han behandlar inte. Han samtalar kring tre principer, som pekar på fundamentala faktum: vi är vid liv, vi är vi medvetande, vi tänker. Det är det enda.

Några snabb-fakta om Dennis

  Föreläsare

  Dennis har ca 100 uppdrag om året, som föreläsare på företag, kommuner och organisationer runtom i landet. Utnämnd till ”Årets föreläsare 2015”.

  Författare

  Under våren 2019 har Dennis släppt fyra böcker på förlaget Ehrlin Publishing: tre citatböcker och en ungdomsroman. Han har tidigare gett ut två böcker i eget namn, samt ytterligare fyra ljudböcker på eget förlag med kollegan Tomas Lydahl, Tomas & Dennis Publishing.

  Coach

  Dennis är en väl anlitad coach med särskild kompetens att guida till inre balans och harmoni. Även företagsledare, idrottsmän och artister som vill ”prestera bättre” finns bland Dennis kunder.

  Podcast-profil

  Dennis driver podden ”Tomas och Dennis podcast” tillsammans med Tomas Lydahl, med 30.000 – 40.000 lyssningar varje månad.

  Ståuppare

  Dennis gjorde sin ståupp-debut, som förakt till Robin Paulsson, sommaren 2018, med ca 800 personer i publiken. Därefter har bokningarna börjat rulla in.

  Musiker/artist

  Dennis är tidigare mest känd som musiker/artist. Han är sångare, munspelare och gitarrist i det skånska kultbandet Bloosblasters, och har spelat tillsammans med svenska storheter som bl.a. Peps Persson, Mats Ronander och Jan Johansen. Han har dessutom turnerat med den världskände blueslegenden Sam Myers.

  Entreprenör

  Sedan 2005 driver Dennis två företag. Inom ramen för dessa har han tagit fram ett 20-tal utbildningar inom Yrkeshögskola, drivit olika projekt, samt producerat mängder med evenemang. År 2013 var han exempelvis ytterst ansvarig för Jubileumskarnevalen i Landskrona, som det året var Sveriges längsta stadsfest: 9 dagar,
  9 scener, 250 musikakter, 200 000 besökare.

  Övrigt

  Dennis är 50 år, gift, boendes i Malmö, har vuxna barn, och representerar ett nytt fält, som kallas De tre principerna eller Den nya psykologin. Allting som han gör idag, tar sin utgångspunkt i dessa principer. Läs om dessa i boken ”Bara en tanke”, eller ta del av dem via en föreläsning med Dennis på YouTube: https://youtu.be/_2ht17x6lJg

  Pin It on Pinterest

  Share This

  Podcast

  Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

  Liveshow

  Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

  Redo för en verklig förändring?