Några ord om att bli vuxen:

Nu är skolan slut och det är dags att stå till tjänst.

Skolan handlade om att rätta in sig i ledet – att foga sig – och göra avkall på egna önskemål för att kunna matas med idéer som andra bestämt skulle vara nyttiga för en.

Skolan gick i mångt och mycket ut på att memorera gamla berättelser, för att senare kunna presentera dem i ett format som gav poäng på provet [läs: enligt facit].

Men nu är skolan slut och andra tider väntar.

– Vad har Du att erbjuda världen?

– Vad kan Du bidra med?

Ingen kommer emellertid att köpa dina produkter eller tjänster som någon slags donation för att göra dig glad. Människor vill ha det de vill ha, för att de själva ska bli lyckliga. De har ingen hemlig längtan efter att vilja livnära dig.

Ingen kommer därför att köpa något av dig för 100 kr, såvida de inte själva anser att värdet motsvarar 150.

Ingen är heller särskilt intresserad av dina fakta-kunskaper, som de själva kan googla eller youtuba fram på 10 sekunder.

Nej, din roll är i stället att stå till tjänst på ett sådant sätt att andra känner sig är tacksamma över att just du var på plats och med en närvaro som gör att de skulle sakna dig om du inte var där.

Men… inte genom att lura och bedra.

Ingen kommer att känna sig tillfreds, tack vare din förmåga att dupera och vilseleda.

Ingen kommer att säga ”tack snälla för att du bjöd hem mig på lunch, och tvingade mig att bjuda igen genom att sälja dina produkter i mitt nätverk”.

Ingen gillar sådant.

Men… om du kan stå till tjänst, genom att – i kärlek – hjälpa människor som fastnat, att komma vidare i livet… ja… då kommer många att vilja kontakta dig för vägledning.

Och då… är din framtid redan säkrad.

Minsann.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?