Vi människor har fått för oss att hårt, svårt och ansvarsfullt arbete, gör oss stressade och suger musten ur oss.

Det jag har lärt mig att förstå däremot – efter att fått möjlighet att samarbeta med många framgångsrika människor, inom olika fält dessutom – är att det egentligen inte är arbetsuppgifterna i sig, eller någon annan yttre omständighet som spelar roll.

Det som spelar roll, är det inre sinnestillståndet.

Ifall sinnet är klart, upplevs hårt, svårt och ansvarsfullt arbete stärkande och energigivande. Det görs med lätthet, och med klarsynthet och visdom som guide.

Är sinnet fyllt av grubblerier och ältande däremot, känns även de mest vardagliga och triviala sysslorna slitsamma och får oss snabbt att tröttna.

Det är alltså klarhetsgraden i sinnet – på insidan – som är den avgörande faktorn. Inte sysslorna i sig. Aldrig någonsin. Inte ens när det verkar så.

Det innebär att vi människor egentligen har en inre kapacitet, som är enormt mycket större än den vi vanligtvis utnyttjar, och att det således finns en fantastisk potential i att få mycket mer gjort, med mindre ansträngning.

Det som krävs är en högre förståelse kring hur man kan använda sinnets resurser på ett klokare och mer effektivt sätt, så att det verkar till vår fördel, i stället som för de flesta – till vår nackdel; att det gör mer skada än nytta.

Eller som en kund från Riksbyggen uttryckte det för någon månad sedan:

– Jag har egentligen mer att göra nu än någonsin, men känner mig mindre stressad än på många, många år.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?