Det är lätt att skuld- och skambelägga sig själv.

Vanligt och begripligt.

– Varför sa jag så?
– Hur kunde jag vara så dum?
– Att jag aldrig kan hålla min käft?
– Får skylla mig själv!
– Jag är en idiot helt enkelt.
– Får acceptera att ingen vill va med mig.

Men, ytterst är alla upplevelser som vi har i livet, ett resultat av det som sker i sinnet; en projektion av de tankar som dyker upp, och som ger oss vårt perspektiv kring saker och ting. Även perspektiven kring oss själva.

Det gäller de berättelser vi berättar i vårt inre, och således de känslor som känns i kroppen, som ett resultat av berättelserna.

Det innebär att skuld- och skambeläggandet, egentligen är som att lägga sig för att sova på kvällen, och sedan beskylla karaktären i drömmen [alltså den drömde versionen av sig själv] för det som skett under nattsömnen.

Onödigt.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?