Vi lever i en tid där det är lätt att bli distraherad. Meddelanden, e-post, sociala medier – allt tävlar om vår uppmärksamhet. Och denna ”splittrade uppmärksamhet” tar vi med oss till vårt arbete? Vad händer då?

När vi bara är halvt närvarande, när vi bara ger en del av oss själva.

Ja, då blir resultatet därefter. Vi blir mindre effektiva, mindre kreativa och mindre engagerade. Vårt arbete blir som en slags uppgift ”att kryssa av”, snarare än en möjlighet att kunna skapa och bidra.

Men hur skulle det vara om det vore annorlunda? Tänk om vi kunde ta med oss HELA OSS SJÄLVA till jobbet – vårt hjärta OCH vårt sinne?

När vi är närvarande, både fysiskt och psykologiskt – när vi tar med oss vårt hjärta och vårt sinne till jobbet – då kan vi skapa något extraordinärt. Vi kan finna lösningar på problem som tidigare verkade olösliga. I klarhet och med sinnesro, kan vi skapa sådant som inte bara ”hör jobbet till”, utan som också berör och inspirerar andra att utföra underverk.

Att ta med sig sitt hjärta och sinne till jobbet handlar inte om att jobba hårdare. Det handlar om att jobba klokare. Det handlar om att vara närvarande med klarhet i sinnet, att vara engagerad, att vara passionerad.

Så nästa gång du känner att du bara är halvt närvarande på jobbet, stanna upp en stund. Kom ihåg vad som egentligen står i vägen för vår närvaro i det som händer och sker, nämligen TANKAR.

Tankar, endast tankar.

Och… glöm inte att tankar, just bara är tankar.

Ingenting annat än tankar.

Ingenting alls.

Det finns således ingen gräns för vad du kan åstadkomma när du är helt närvarande, med både kropp och själ.

Mirakel.

Jo, minsann.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?