Känner du igen den där isande känslan av skräck? Den där oron som smyger sig på precis innan något stort är på gång? Nervositeten som förlamar oss, när det är dags att hålla en presentation? Absolut, den kan kännas obehaglig, men har du någonsin stannat upp och verkligen funderat på vad känslan betyder?

Nervositet, rädsla, oro – dessa känslor är inte några ovälkomna hinder på vår väg. Inte egentligen. De är signaler från klokheten inom oss, som visar att vi är på rätt spår. De är tecken som berättar att vi är i färd med att utmana oss själva, att vi rör oss mot något som verkligen betyder något för oss. ”Åh, det är den där känslan igen!” Den innebär att det här är viktigt.

Men försök inte bli fri från rädslan. Då växer den.

Försök inte fly. Då jagar den dig.

Välkomna skräcken. Bjud in paniken.

Att välkomna nervositeten är inte att ge den mer makt över oss, snarare tvärtom. När vi bjuder in rädslor, accepterar deras närvaro och faktiskt ser fram emot dem, ändras deras karaktär. Känslorna förvandlas från att vara en förlamande kraft till att bli ett verktyg som vi kan använda för att driva oss framåt.

Oro är inte en signal att fly, utan en energikälla som väntar på att bli utnyttjad. Den kan leda oss till vår fulla potential, om vi tillåter den att göra det. Den är som en stark vind som kan blåsa oss av kurs, men om vi lär oss att segla med den, kan vi använda den kraften för att ta oss ännu längre.

Nästa gång du känner nervositeten komma krypande, sträck ut din hand och bjud upp den till dans. Använd den som bränsle för att lyfta dig till nya höjder. Nervositet är inte din fiende. Den är din allierade. Den är kraften som gör dig starkare, modigare, och än mer redo att ta dig an det som är av verklig betydelse.

Välkommen. Låt oss dansa.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?