Jag levde länge ett liv i ångest, hundra procent säker på att det var något fel på mig, min bakgrund, min personlighet, mina gener eller min omgivning. Tills den dag jag insåg att allting berodde på ett gigantiskt missförstånd.

Jag hade [oskyldigt] förbisett tre fundamentala principer – tre pusselbitar som förklarade hur allt stod till. Egentligen.

När jag insåg hur alla mina upplevelser skapades psykologiskt via tanken, och att tanken ingenting annat är, än just bara en tanke, kunde välmåendet och sinnesfriden åter ta plats mitt liv. Först smygande, sen himlastormande.

Ganska snart började jag berätta för världen om min upptäck. De flesta brydde sig inte alls. Det är liksom så det är. Vi har alla vårt eget spel att spela. Eller hur?

Några var skeptiska. Mycket skeptiska till och med. Det hade jag inte riktigt räknat med. Jag möttes av hårda ord, och gör så fortfarande emellanåt.

That’s life, gissar jag.

Men väldigt många som faktiskt tog sig tid till att lyssna till min story, blev nyfikna på hur tre stycken principer kunde betyda så mycket för välmåendet.

De läste min bok, Bara en tanke, kom på mina föreläsningar och lyssnade på min podcast Tomas och Dennis podcast, och delade snart med sig till sina närmsta vänner.

Idag är vi säkert ett par miljoner människor världen över, som upptäckt dessa pusselbitar. I Sverige minst etthundratusen.

Och vi blir fler.

Inte som ett nätverk eller som en organisation.

Ej heller som en grupp, som följer en upphöjd ledare.

Inte alls.

Verkligen inte.

Usch, nej.

Bara helt vanliga människor som återupptäckt det de alltid vetat, men glömt bort i sin iver att bli vuxna.

Bortom tankarna är psyket alltid friskt – oförstörbart.

Och en tanke är bara en tanke.

Just så.

Bara en tanke.

//Dennis Westerberg

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?