Det finns två olika sätt att ta plats, på det ställe som populärt kallas ”marknaden”:

1. Det vanligaste; med en ambition av att nå så många som möjligt
2. Det sällsynta; med en önskan om att nå några få

Det vanligaste sättet innebär att man måste anpassa sin produkt och tjänst för att kunna behaga många olika smaker. Det krävs en kompromiss mellan olika behov och krav, och därmed en inskränkning av den typ av exklusivitet som enbart kan uppskattas av några få.

Förutom att behöva jämka och hitta någon slags ”medelväg” är marknadsplatsen där ”de många” samlas, redan fylld till bredden; alla vill nå massorna, med andra ord. Det är trångt om utrymme, och blir därmed svårt att synas och nå fram.

Det sällsynta sättet – ett sätt som jag personligen föredrar – är att utveckla sin produkt eller tjänst, så att den enbart passar ”den minsta, tillräckliga mängden”; alltså att den nischas så hårt att den utestänger de allra flesta.

Då krävs ingen kohandel alls. I stället accepterar man att flertalet kommer att vara ointresserade av ens erbjudande – det är helt enkelt inte för dem – men att några få, s.k. ”superfans”, kommer att tokälska det man har att presentera.

Och… ifall produkten och tjänsten är så pass intressant för dessa få entusiaster, kommer de att göra allt som står i deras makt, att snart berätta för andra, vilket erbjudande som de har missat.

Och då… om du har tur… blir även ”massan” intresserad.

Så… för dig som är intresserad av mental träning, meditation, mindfulness, självhjälp och personlig utveckling… mina föreläsningar och böcker är inget du bör kolla upp. Sök dig vidare. Jag har några tips att ge ifall du önskar.

Är du emellertid nyfiken på ett superspecifikt och smalt budskap om att tankar just bara är tankar (läs: fluff), och att sinnet bortom tankarna alltid är stilla, klokt och friskt… hör av dig, så har jag en mängd spännande innehåll att bjuda på.

Ses i vimlet, vänner.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?