Det känns som igår. Den där gången jag klev in i ett klassrum för första gången som utbildad grundskollärare. 23 år gammal med examensbeviset i hand. Nervös såklart, men också förväntansfull.

Jag var inte alldeles grön, det ska erkännas. Min erfarenhet som vikarie i många sammanhang bar jag med mig – på låg-, mellan och högstadiet – och det kändes skönt. Men nu var jag lärare på riktigt. Utbildad och med ”egna” elever. Mina. Och det var något helt annat.

Hjärtat bubblade av förväntan, drömmar dansade framför mina ögon, och varje barns leende var en bekräftelse på mitt yrkesval. Den passionen, den kärleken till att vara en del an andra människors lärande fanns där redan då och har sedan bara blivit starkare med tiden. Närd av varje framsteg, varje skratt, varje ögonblick av nya insikter och förståelse. Hos dem och hos mig.

Från klassrummets första hjärtslag, via yrkeshögskolans specifika utmaningar, till att numera försörja mig som professionell föreläsare på ständig turné, har varit en resa av upptäckter. Ständigt nya utmaningar, men också mängder av möjligheter och perspektiv. En sak har dock stått klar för mig hela tiden – arbetsglädje är inte bara en känsla i stunden, det är ett sätt att ta plats i vardagen.

”Att göra det jag älskar och att älska det jag gör” är inte bara en tom fras, eller en klatschig rubrik på min föreläsning, det är min kompass. Och har alltid varit. I en värld som är i ständig rörelse, gäller det att finna en fast punkt av glädje och passion. Även när engagemang och energi tryter. Vi har ju alla ”våra dagar”, eller hur?

Sedan starten av min ”karriär”, 1993, har jag haft privilegiet att dela mina insikter kring glädje och hopp med människor över hela landet. Även utomlands då och då. Vad jag erbjuder är inte bara berättelser med ord, placerade i rätt ordning, det är en inbjudan till en gemensam resa, en djupdykning till arbetsglädjens egentliga kärna. Den som alltid vilar bortom de tankar som tänks; sinnesfrid och ro som ett ursprung i oss alla. DÄR finns även glädjen och passionen.

Så… om du också längtar efter att känna den där gnistan varje dag, om du också vill bygga en arbetsplats där alla känner sig sedda och inspirerade, då är det dags att vi strålar samman.

För den som vill ha ut mer av livet, än bara ytterligare en arbetsdag, för den som önskar en arbetsmiljö där samhörighet och förståelse står i centrum, finns jag tillgänglig. Redo att lyssna, dela och tända den gnista som kanhända har falnat.

Så, när nu höstmörkret närmar sig, ställ dig frågan: Är inte också min arbetsplats redo för en ny typ av av arbetsglädje? En som verkligen håller i sig, och inte är varierar med situation eller omständighet.

Såklart!

Skicka därför ett mejl med en förfrågan så hittar vi ett upplägg som passar för just dig och dina kollegor.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?