Jag arbetar som föreläsare. Det har jag gjort i flera år nu.
Utmärkelser
Tacksamt nog har jag fått två särskilt fina utmärkelser:
- Årets genombrott som föreläsare (år 2014)
- Årets föreläsare (år 2015)
Det finns många fantastiska föreläsare i landet, så det känns såklart extra trevligt att ha blivit utnämnd som Sveriges främste. Något att skryta om för barnbarnen minsann (när de väl kommer).
Inspirationsföreläsare
Många kallar mig inspirationsföreläsare eller motivationsföreläsare. Det går bra vilket som. Det viktiga är att jag får möjlighet att föra fram mitt budskap. Och att det görs med en trevlig inramning. Kanske som en kick off i början av säsongen, eller som en avrundning inför semestern.
Ibland blir jag anlitad för att minska stressen på arbetsplatsen, och ibland är mitt uppdrag att skapa framtidstro.
Det spelar egentligen ingen roll om jag blir anlitad innan, under eller efter en förändringsresa. Huvudsaken är att jag får chans att föreläsa med fokus sådant som rör välmående, arbetsglädje, trygghet, samhörighet, personligt ledarskap, motivation, driv eller kreativitet.
Och… att uppdraget är att leverera budskapet med en blandning av humor, gråt och skratt. Både lättsamt och med djup, alltså.
Arbetsglädje: – Gör det du älskar och älska det du gör.
Min mest bokade föreläsning bär rubriken ”Arbetsglädje: – Gör det du älskar och älska det du gör”. Den sätter fokus på den s.k. ”inre arbetsglädjen”. Inte den yttre.
Inte i första hand i alla fall.
Inre eller yttre arbetsglädje?
Det finns nämligen en vanlig missuppfattning som lyder något i stil med ”om jag bara får allting på plats därute, så kan jag känna lugn och ro och glädje härinne”.
Men är det egentligen så det fungerar?
Är det så enkelt att den yttre arbetsmiljön, kollegorna, arbetstiderna, ansvarsområdet, bekräftelsen, semesterveckorna, eller lönen är det som avgör hur jag mår på jobbet? Egentligen?
Jag menar, vissa dagar känner man ju ångest innan man ens har hunnit komma till jobbet? Det räcker att man tänker på det. Trots att man kanske har det ganska bra ändå. Fina kamrater, ett ansvarsfullt jobb, och stort förtroende från chefen.
Och andra dagar, mår man bra och upplever glädje, trots att resten av kollegiet är på dåligt humör. Sådana dagar finns det ingenting som kan få en ur gängorna.
Vad är det vi har missat?
Hur funkar det, egentligen? På riktigt, alltså?
Många säger att glädjen kommer om man ler, ger beröm, visar uppskattning och skaffar sig en bra attityd.
För det kan väl inte vara tvärtom? Alltså att när man väl är glad, så ler man, ger man beröm, visar man uppskattning och har en bra attityd. Oavsett vad som händer runtomkring?
Jo… just så kan det vara. Min föreläsning visar detta.
Min föreläsning är liksom 180 grader tvärtemot vad man vanligtvis får höra.
Utmanar OCH inspirerar
Min föreläsning vänder upp och ner på saker och ting.
Min föreläsning visar att när man har lugn och ro och glädje härinne, tenderar allting att falla på rätt plats därute.
Sinnesfrid, glädje, självförtroende, mod och trygghet, finns alltid tillgängligt de dagar som vi är i balans med oss själva. Oberoende av situation, omgivning eller yttre omständigheter.
Men är vi i obalans, kan allting runtomkring vara perfekt, men vi har ingen möjlighet att uppskatta det.
Hur hänger detta ihop?
Egentligen?
Jo, det är precis det här som min föreläsning handlar om, och ger svaren kring.
En guidning till att vara i balans med sig själv, mycket oftare än förut. Att både uppleva sinnesfrid och effektivitet – samtidigt.
Nyfiken?
Hur bokar man?
Det är enkelt att boka in mig som föreläsare. Be om en offert direkt: dennis@denniswesterberg.com
Vi ses på din arbetsplats, inom kort.
//Dennis Westerberg