När man sticker ut hakan på det sätt som jag gör emellanåt, är det risk att man förr eller senare får den inslagen. Jag har således anklagats för både det ena och det andra genom åren. Det ingår i att ”ta plats i offentligheten”. 

Här följer emellertid en försäkran:

  • Jag är ingen scientolog. Tvärtom. Jag tar istället öppet avstånd från allting som scientologin och dess anhängare står för.
  • Jag har ingenting med New Age att göra. Jag är ointresserad av det som den typen av rörelser har att erbjuda.
  • Jag är inte religiös. Jag har ingen tro alls.
  • Jag är ingen mental tränare, och vill inte förknippas med fältet ”personlig utveckling”.
  • Jag företräder mig själv. Ingen annan.
  • Jag håller den vetenskapliga metoden högt, och vänder mig mot alla rörelser, personer eller riktningar som arbetar ”anti-vetenskapligt”.
  • Jag ÄR däremot öppet kritisk till psykiatrin och de metoder som främst erbjuds: mediciner och elbehandling (ECT). Jag menar att dessa vilar på en ovetenskaplig grund. Jag anser att jag dessutom har fog för min kritik, och välkomnar en diskussion kring frågan.
  • Jag ÄR öppet kritisk till traditionell psykologi, och de psykologiska metoder som presenteras, som ofta är dåligt underbyggda och dessutom motsägelsefulla.
  • Jag har ingen formell psykologisk utbildning, och är varken psykolog eller psykiater. Jag är utbildad grundskollärare (där enstaka kurser kring utvecklingspsykologi ingått) och har dessutom en treårig eftergymnasial ledarskapsutbildning inom Yrkeshögskolan.
  • Jag erbjuder inga metoder, tekniker eller åtgärder alls för psykologisk behandling. Varken gamla eller nya. Jag behandlar inte. Jag samtalar kring tre principer, som pekar på fundamentala faktum: vi är vid livvi är vi medvetandevi tänker. Det är det enda.

Mad kärlek,
Dennis Westerberg

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?