Mitt budskap är inte för den för den som letar efter sinnesfrid på Hawaii eller söker arbetsglädje i själva jobbet som utförs.

Ej heller är mina ord för den som önskar finna bekräftelse i partnerns ord och gester, eller som försöker bygga upp sitt mod med hjälp av en flaska bubbel.

Faktiskt passar det jag säger inte heller den som vill förhindra, förändra, försköna eller förskingra de tankar som tänks, eller för den som söker mindfulness i en meditationsövning.

Nej… min mission är en annan.

Jag vill jag bjuda på något nytt – ett budskap som må likna sådant du redan hört – men som faktiskt skiljer sig från det mesta som vi är vana att lyssna till.

Jag presenter idén om att en tanke just bara är en tanke – ingenting annat än en tanke – men att den tar form som den s.k. ”verkligheten” i medvetandet genom att projiceras via vår fem sinnen till något som syns, hörs, smakas, luktas och känns.

Men bortom tanken är sinnet alltid stilla, klokt, tryggt och nyfiket.

Helt utan att några som helst mentala övningar behöver läras in eller praktiseras. Varken i form av mental träning, positivt tänkande eller tanke-behandling.

Barnasinnet, fyllt av kreativitet och förundran, har aldrig lämnat oss.

Vi är redan allt vi önskar vara.

Innerst inne… samma liv… som lever i allt levande – ursprunget i att vara.

Just bara det, varandet. 

Jupp. 

Det är vi… varandet.


Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?