Maskiner har ett bäst före-datum. Patent har en deadline. Teknologier, hur avancerade de än må vara, ersätts alltid av något nytt. Vi människor däremot, vi har en förnybar kraft, en outtömlig energikälla och en oändlig potential för att uträtta underverk.

Men… ett hjärta utan gnista kan sänka en hel organisation. En oinspirerad individ kan skapa en kedjereaktion av apati, som smittar av sig och lämnar avtryck i varje projekt, varje deadline, varje mål. De negativa effekterna kan inte mätas i siffror eller diagram, men dess konsekvenser är påtagliga.

Så… frågan vi måste ställa oss, är inte främst hur vi ska ersätta gammal teknik med den senaste trenden, utan hur vi ska lyckas tända denna gnista inom varje individ.

Hur skapar vi en miljö där varje person känner sig värderad, inspirerad och sugen på att bidra med sitt bästa?

Och… hur kan vi sprida insikter om hur det egna tänkandet – tankar – ibland kan stå i vägen för alla resurser av glädje, närvaro och en känsla av samhörighet, som bygger en sund arbetsplats?

För när alla känner att de är en del av något större, när passionen och engagemanget flödar fritt, då överträffas förväntningarna. Och i en sådan atmosfär av gemenskap och beslutsamhet, kan vi tillsammans uträtta stordåd.

Slutsatsen? Investera gärna i maskiner och patent, men glöm inte människan.

Uppmuntra passionen och tänd gnistan inom de kollegor som betyder mest. För i slutändan är det människorna, inte maskinerna, som utgör hjärtat av varje framgångsrik organisation.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?