Eftersom jag är en offentlig person i flera sammanhang – som föreläsare, författare, poddare, musiker, programledare mm – har jag många människor i mitt nätverk. Människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och med olika övertygelser.

Och det är just så det ska vara. I alla fall i mitt liv.

Olikheter berikar.

So far, so good.

Eftersom jag gärna samtalar och bloggar om frågor av ”filosofisk natur” och om psykologiskt välmående, finns det väldigt många i mitt nätverk som intresserar sig för sådant som mindfulness, yoga och meditation. Även healing och annat som går i samma riktning.

Personligen är jag helt ointresserad av dylikt, men låter människor hålla på med det som de själva anser klokt och uppfriskande, utan att döma. Detta så länge deras frihet inte skadar andra människor.

Mina värderingar säger mig nämligen att man får göra vad man vill i livet, bara man inte (medvetet) begränsar någon annan.

Dock har jag lagt märke till att flera personer som engagerar sig i just den här typen av hälso-frågor och må bra-rörelser, har tagit steget att bli konspirationsteoretiker och sprider falsk information om exempelvis Corona-virus och vaccin. Svammel och obehagligheter delas flitigt på FB och i andra sammanhang. Helt utan eftertanke. Ruggigt, om du frågar mig.

Jag vill absolut inte klumpas ihop med den här typen av rörelser eller övertygelser. Inte för en sekund. Tvärtemot. Jag säger ifrån när sådant kommer på tal.

Några förtydliganden – bara så att ingen tvivlar på var jag står:

1. Jag är ingen antivaxxare. Jag är i stället extremt tacksam över att många människor nu fått ta del av ett skydd som förhindrar lidande.

2. Jag har ingenting med New Age, healing eller må-bra-rörelser att göra. Jag är ointresserad av det som den typen av sammanhang har att erbjuda.

3. Jag håller den vetenskapliga metoden högt, och vänder mig mot alla rörelser, personer eller riktningar som arbetar ”anti-vetenskapligt”.

4. Jag avskyr konspirationsteorier av alla slag.

5. Jag gör mitt yttersta för att inte verka i sammanhang som ger näring åt sekterism eller fanatism. Jag tar bestämt avstånd från strömningar av det slaget – även när det gäller sånt som jag själv gillar (Landskrona BoIS-lir och Peps Persson-musik exempelvis) och uppmanar människors att aldrig någonsin gå i någon annans band. Inte heller i mina. Jag gillar inte hejar-klackar nämligen.

Ungefär så.

Ifall någon undrar.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?