Oftast flyter livet på, ungefär som vanligt, för de flesta av oss.

Vardagliga bekymmer som kräver vardagliga lösningar.

Då och då hakar det upp sig emellertid.

Vid sådana tillfällen kan det vara bra med ”ett extra par ögon” – att kunna se på situationen ur ett nytt perspektiv. Ett perspektiv som kan ligga dolt bortom de begränsande tankar som skymmer sikten.

Svaren vi söker befinner sig alltid, endast en tanke bort.

Mitt uppdrag som företagscoach [eller ledarskapscoach] handlar mångt och mycket om att avlägsna skygglappar.

Nedan presenterar jag fem typer av uppdrag som jag ofta tar på mig när jag anlitas av företag, kommuner och organisationer.

1. Balans i livet       

Vad innebär det att ha balans i livet? Hur skaffar man sig balans mellan privatliv och arbetsliv? Hur ska man kunna hinna med både familj, jobb och en meningsfull fritid? Skillnaden mellan att vara i balans och i obalans med sig själv? Skillnaden mellan yttre press och inre stress? Att välja och att välja bort.

2. Förväntningar och krav

Vilka förväntningar och krav ställs det på mig i min yrkesroll? Inre eller yttre tvång? Måste jag visa styrka i alla lägen? Kan svaghet få ha en plats, även i stunder då det krävs tydlighet och krafttag?

3. Att slippa vara ensam

Hur kan jag inspirera andra till engagemang? Hur lyckas jag med att få teamet att dra åt samma håll, särskilt i svåra tider? Betydelsen av samstämmighet och samhörighet? Konsten att skapa att meningsfullt sammanhang och en gemensam mission? Förmågan att hålla fokus på uppdraget? Hur kan vi undvika flykt och isolering?

4. Kreativ affärsutveckling

Modet att våga förkasta gamla lösningar? När får du dina bästa idéer? Hur navigerar man i en värld utan karta – när det inte finns något facit? Potentialen som ligger i att välkomna nya infallsvinklar? Hur skapar vi ett innovativt klimat där viljan att lösa problem, alltid står i fokus?

5. Obehagliga åtgärder

Vilka olika typer av ”obehagliga åtgärder” behöver vi vidta – nu och framöver? Vilka reaktioner kan vi förvänta oss – av kollegor, kunder och leverantörer? Vilken sorts ovisshet behöver vi kunna hantera? Vad händer om avstår från att agera?

Skulle du eller din verksamhet vara behjälpt av ”ett extra par ögon”, tveka inte att kontakta mig.

Jag har dock inte ditt nummer, så du måste ta första steget.

Ses inom kort, förhoppningsvis.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?