I veckans nummer av LOKALTIDNINGEN MALMÖ:

Hans bok var en av de mest lyssnade på i fjol


– Fram tills att jag var 36 år levde jag med oro och psykisk ohälsa. Jag hade en ganska kämpig uppväxt och tänkte mycket på det. Jag hade förlorat mig i det förflutna och hade glömt bort att tankar bara är tankar och att välmåendet finns bortom tankarna. En dag insåg att det förflutna var över och hade varit det i 30 år, säger han.


Den livsomvälvande insikten ledde Dennis Westerbergs första bok ”Bara en tanke”, som kom ut 2015. Sju böcker senare med samma budskap ville han nå unga.


– Jag ville klä mina egna erfarenheter och insikter i en skönlitterär kropp. På ytan är det en skönlitterär berättelse, min första, men bortom orden är det en guide till välmående, som mina andra böcker. Det är många unga som lever i psykisk ohälsa i dag, men i boken finns det också ett hoppfullt budskap.


”Jag dog och fick liv igen” handlar om Mia, 16 år, och Johanna, 21 år. Mia plågas av självmordstankar och Johanna har ångest och panikångestattacker med återkommande perioder av depression. Ljudboken har lästs in av Therese Lindgren och Nicole Falciani.


Var det svårt att sätta sig in i hur det är att vara ung?


– Jag hade ingen prestige utan insåg att jag behövde ta all hjälp som jag kunde. Så fort jag hade ett förlag jobbade jag nära redaktören, som hjälpt mig att hitta rätt ton i språket. Sedan jobbar jag med unga med psykisk ohälsa, så de här är deras berättelse också.


Fotnot. Storytel Awards Stora ljudbokspriset delas ut i syfte att uppmärksamma ljudböcker. Vinnaren presenteras den 2 april.

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?