Som ett varmt och kärleksfullt välkomnande till dig, som nybliven besökare på min hemsida, vill jag nu bjuda på min egen personliga berättelse.

– Hur hamnade jag här, där jag är idag? Hur kom det sig att jag blev föreläsare, författare och coach?

Egentligen?

År 2006 brakade mitt liv fullständigt ihop.

Jag hade levt mina första dryga 35 år, i oro, ångest och rädsla, med återkommande panikattacker och depressioner. Jag hade dessutom övergett min livskamrat – min fru, som jag levt med i 17 år.

Jag befann mig vid en tågräls, strax utanför Helsingborg, och hade bestämt mig för att hoppa framför tåget. I sista stund blev jag räddad av en läkare från Helsingborgs psykakut. Han hade tagit sin privata bil, kört till platsen där jag stod, och tog mig nu i handen och ledde mig därifrån. Jag är honom evigt tacksam för mitt liv.

Det här med tågspårsepisoden är egentligen en ganska lång historia, men den får ni lyssna till en annan gång. Jag har en annan poäng med min berättelse nämligen.

Essensen i det jag vill få fram, är att jag under alla år, varit ett hundra procent säker på att källan till min ångest och oro, kunde spåras till min situation och min omgivning och att jag således gjort allt för att skaffa mig rätt yttre omständigheter för att kunna må bra.

– Om jag bara får allting på plats därute, så kan jag må bra härinne.

Efter snart 36 års fixande och trixande med att få livet precis dit jag ville, med en ny kvinna, med ett bättre jobb, med en snyggare bil, med en mer framgångsrik musikkarriär [hade precis avslutat en turné med en amerikansk blueslegendar], med högre lön, med ja, allting av högsta klass, så … fortsatte jag ändå att må lika jävligt på insidan som jag alltid hade gjort.

Och jag kände att allt hopp var ute.

Nu hade jag skaffat mig allting som jag behövde. Livet var perfekt, och ändå mådde jag så fruktansvärt dåligt.

Det blev uppenbart för mig att det såklart det var MIG som det var fel på.

Jag bestämde mig för att ta reda på hur jag skulle kunna ändra på MIG själv, istället för på allting runtomkring.

Det blev en tuff resa.

I cirka två år studerade jag allting som jag kom över kring s.k. ”personlig utveckling”.

Jag gick i psykoterapi och KBT. Jag läste hundratals böcker, och såg tusentals videoklipp på YouTube. Jag lärde mig NLP och djupstuderade mental träning.

Jag gick direkt till källan, och fördjupade mig i John Grinders och Richard Bandlers texter och arbeten. Jag plöjde igenom allting som Tony Robbins och hans svenska adepter lämnade efter sig.

Jag skaffade mig rätt övertygelser och avlägsnade alla begränsningar. Jag lärde mig att visualisera, skapa rätt tillstånd, installera triggers, sätta upp SMART:a mål, hantera besvikelser mm, mm.

Så snart jag kom över en ny teknik eller metod som lät logisk och rätt, lärde jag mig den. Jag läste till och med ett par böcker om s.k. ”speed reading” för att kunna läsa fortare, så att jag hann med att lära mig mer, under de begränsade 24 timmar som dygnet hade.

Efter två års djupstudier, och efter stenhård träning, förstod jag att allting handlade om att tänka rätt och göra rätt: förarbete i förberedelsefasen, handlingsbenägenhet i genomförandefasen, och reflektion i utvärderingsfasen.

Jag visste nu precis hur man skulle tänka och göra för att bli lycklig och framgångsrik. Yeah.

Det fanns dock bara ett litet problem, nämligen att ingenting av detta fungerade.

Inte ens när det verkade fungera.

Jag mådde nämligen bara sämre och sämre.

Och nu visste jag till och med hur jag skulle göra och tänka, och ändå gick det inte. Det som jag anat sedan tidigare, i många år, stod nu klart för mig:
– Det var givetvis MIG det var fel på. Jag hade fel bakgrund, fel gener, fel nerver, fel uppfostran, fel personlighet, fel hjärna, fel tankar. Fel, fel, fel. Jag var ett stort jäkla fel hela jag.

Tills jag en dag såg detta videoklipp … som fullständigt förändrade mitt liv.

Det var en man som jag aldrig tidigare sett förut, som tittade rakt i i kameran, och sa med skarp och tydlig röst:

– You have bought into he wrong model of the world. 

Och jag lyssnade.

– The past doesn’t exist. 

Och jag blev nyfiken.

– It’s just a thought.

Och jag dog … och fick liv igen.

På några få sekunder rann all ångest av mig. Just  vill jag beskriva det … att den bara liksom forsade av mig. Den ständigt tickande känslan av oro, någonstans i bakgrunden, som aldrig riktigt hade velat försvinna, var nu helt borta.

På ett ögonblick.

Gissningsvis har du som läser detta, svårt att förstå hur bara ett par meningar, från ett simpelt YouTube-klipp, kunde göra så stor skillnad för mig. Jag inser detta. Det låter såklart helt osannolikt, att över trettio års ångest bara skulle försvinna, sådär enkelt.

Men … jag hade sett sanningen. Det förflutna var över. Det förflutna ÄR över. Det händer inte nu. Det är bara en tanke, ingenting annat än en tanke.

Och snart tog denna ”lilla” [läs: gigantiska] insikt mig vidare till nya underbara insikter.

Jag vet egentligen inte riktigt hur – minnet sviker mig – men inom bara några veckors tid hade jag snubblat över en väldigt speciell bok ” The Enlightened Gardener”, skriven av en herre vid namn Sydney Banks.

En magisk bok.

Och Sydney Banks presenterade tre stycken principer, som jag väldigt snart bestämde mig för att sprida till världen – som föreläsare, författare och coach.

Principerna som ger oss svar på alla de frågor vi har kring livets olika mysterier, såsom stress, press, oro och ångest … men också glädje, kärlek, ro och sinnesfrid.

– När jag får lugn och ro här inne, kan allting falla på plats därute.

Principerna revolutionerar just nu det psykologiska fältet världen över, och snart flera andra fält, om jag får gissa.

Häng med på resan.

I mina kommande nyhetsbrev presenterar jag principerna, såsom jag ser på dem. Och berättar dessutom hur även du kan få nytta av dess innersta innebörd.

Tack för att du prenumererar.

Vi hörs och ses.

Mvh,
Dennis Westerberg

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?