Det krävs ingen inspiration för att skriva en bok. Det där är en myt som många gått på. Det som behövs är en penna eller ett tangentbord. Och en gedigen arbetsinsats.

Det fordras heller ingen motivation för att skapa en podcast. Det där är en skröna som upprepas gång efter gång. Det som behövs är en internetuppkoppling. Och en rejäl kraftansträngning.

Det är som att hugga ved ungefär. En yxa är önskvärd men den räcker liksom inte till.

Brist på inspiration eller motivation är något man kan skylla på. Oskyldig eller ej. Likaså avsaknad av idéer eller kreativ förmåga. Anledningar som godtas av omgivningen för att slippa ifrån den ansträngning som måste till.

Få är emellertid de som hävdar ”skogshuggarkramp” som en ursäkt för att inte gå an brännehögen.

Egentligen tror jag inte det är inspiration, motivation eller idéer som saknas. Sådant finns alltid tillgängligt. Inom var och en av oss. Ej heller kan jag förlikas med tanken att det är det hårda arbetet som fordras, som lägger hinder i vägen. Jag menar, de flesta har ett jobb att gå till, eller en annan sysselsättning som kräver styrka och kraft.

Nej, det som står i vägen för att skapa något själv, och sedan visa upp för världen, genom att säga ”titta vad jag har gjort”, är nog rädslan för att stå i rampljuset och bli bedömd och kritiserad.

Bättre att hugga ved.

– Vad kan gå fel, liksom?

Med kärlek,
Dennis Westerberg

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?