[Har tagit fram en ny föreläsning, som jag kommer att pitcha en del om framöver. Här kommer ett första utkast på min beskrivning av innehållet. Känns kul. Tack Frida Bäckman för rubrik-idén.]

INTE VIKTIGT, PÅ RIKTIGT
– Allting är påhittat

Vi människor har en tendens – såväl hemma som på jobbet – att lägga vår tid och energi på saker och ting, som egentligen inte är så viktiga som de verkar vara, just i den stund vi hanterar dem.

Inte sällan, när vi lyckas zooma ut och få perspektiv på situationen, upptäcker vi att sådant som nyss ansågs akut och angeläget, inte är längre är lika betydelsefullt. Varken nu eller i det långa loppet.

– Det är inte viktigt, på riktigt liksom.

I stunder av press och stress är det dock lätt att småsaker växer till oanade proportioner, och därmed står i vägen för det som har verkligt värde. Att kunna prioritera rätt när det gäller, är ofta det som skiljer framgång från bakslag.

Föreläsningen öppnar upp för nya perspektiv, och påminner dessutom lyssnaren om att allting i livet egentligen är påhittat; exempelvis mål, nyckeltal, rutiner, traditioner, prioriteringslistor och strukturer, men också språk, nationer, kulturer, företag, kommunala förvaltningar, betyg och annat som vi ibland fått för oss ”är av Gud givet”.

Insikten om att allting är påhittat, och således ”inte viktigt på riktigt”, är mindblowing på alla sätt och vis, och påminner om en oändlig potential för att hitta på nytt. Därtill bidrar insikten till en ny typ av ödmjukhet kring sådant som man tidigare fått för sig varit hugget i sten, och hjälper således till att avlägsna olika typer av begränsande föreställningar. Allt i syfte att bygga en klokare och mer hållbar värld för oss alla att leva i. Såväl i det lilla som i det stora.

En föreläsning som utmanar och förvillar men som dessutom öppnar upp för nya möjligheter, vilka dessa än må vara. Humor och glädje i ståupp-format, varvat med djup och insikter.

Mer info och bokning: dennis@denniswesterberg.com

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?