De [psykologiska] känslor som vi människor känner i varje ögonblick, är en mått på hur klart eller oklart sinnet är. Alltså vilken ”mental bandbredd” som vi har tillgång till i stunden.

Ett kraftigt, intensivt och ihållande tänkande genererar en spändhet i kroppen, vilket indikerar LÅG mental bandbredd, och ett avkopplat sinne, utan att ha så mycket på gång i skallen, känns avslappnat, och vittnar om en HÖG mental bandbredd.

Den mentala bandbredden påverkar dessutom alla aspekter av våra liv – hemma eller på jobbet – exempelvis relationsbygge, beslutsfattande, kreativitet och vår förmåga att förstå komplexa samband.

Endast genom att överväga det faktum, att ett mindre intensivt tänkande kommer att verka till vår fördel, får tänkandet att avta. Helt utan träning, mindfulness-övningar eller meditation.

Övervägandet i sig, gör jobbet åt oss.

Så snart vi tar sinnets klarhet i beaktande, som en viktig faktor för ett enklare, vettigare och mer effektivt liv, klingar nämligen grubblerier och ältande av. Huvudbryet lättar, och klokheten tar vid.

Ett klart, lätt och ledigt sinne (det vi kallar flow), spelar skjortan av ett grumligt, stressat och förstockat sinne, alla dagar i veckan.

Övervägandet i sig, gör jobbet åt oss.

Glöm inte det.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?