Idag fick jag en recension av boken ”Jag dog och fick liv igen”, skickad till mig.

Direktlänk till recensionen på 1MiljonBoktips: https://1miljonboktips.se/bokrecensioner/jag-dog-och-fick-liv-igen/

“Jag dog och fick liv igen” – så klarar du dig när hjärnan blir din värsta fiende

Att vara tonåring är inte enkelt. Det är mycket som förändras, både fysiskt och runtomkring. Lider man av depression blir puberteten dock 100 gånger värre.

Jag dog och fick liv igen är en bok som följer Mia. Den 16-årige Mia har gett upp allt hopp om livet. Hon ställer sig på tågspåret och inväntar det hon känner är oundvikligt. Snart skulle det hela vara över.

Det är då hon stöter på Johanna, 21 år, som förstår sig på smärtan och som kan mycket mer än Mia ens anar till en början.

Jag dog och fick liv igen

Stora händelser som vänder livet upp och ner
Det är inte lätt att vakna upp en vanlig morgon och plötsligt bestämma sig för att man vill helt kasta omkull livet. För stora förändringar krävs vanligtvis en katalysator som driver en till handling och tvingar en att tänka om och tänka rätt – med en händelse kan man således få ett annorlunda perspektiv på livet.

För karaktären Mia blev katalysatorn självmordsförsöket och personen hon kom att möta strax därpå. Med en bra och pålitlig människa i livet, en vän som erbjuder en axel att luta sig mot, kan hela världssynen vändas upp och ner.

Johanna erbjöd dock mycket mer än bara axeln. Hon delar med sig av hemligheten till hur man faktiskt mår bättre på lång sikt. Vad den hemligheten faktiskt är måste man läsa boken för att lära sig!

Berättelsen genomsyras av ett starkt budskap
Westerberg använder berättelsen som ett medium för otroligt viktiga budskap, bland annat hur man handskas med psykiska sjukdomar såsom depression och ångest – för det är precis vad de är: sjukdomar.

Briljansen i detta blir klar och tydlig allteftersom man bläddrar igenom sidorna. Det är nämligen mycket enklare att ta till sig informationen som erbjuds (särskilt som tonåring) när det får kläs upp i en spännande och känslomässig berättelse. Detta snarare än att någon står och predikar för en – inga ungdomar gillar det.

Sammanfattning
Jag dog och fick liv igen av Westerberg är en bok som erbjuder både en känsloväckande berättelse och livsviktig kunskap kring hur man kan handskas med psykisk ohälsa.

Boken har fått positiva recensioner av både tonåringar och äldre läsare. Många läsare uppger att de mått bättre bara någon timme efter att de läst boken!

Sammanfattningsvis kan boken rekommenderas till alla läsare som kan relatera till sådant som depression och ångest.

Jag dog och fick liv igen lämpar sig utmärkt till dig som är yngre, eller till dig som är förälder till en tonåring!

Nabil Alaoui,
grundare av 1MiljonBoktips – En av Sveriges största bokbloggar.

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?