Idag recenserades min senaste bok ”Marsipan och tankemysteriet” på den populära sajten ”Marias bokhylla”.

Marias bokhylla finns även här:

RECENSION:

Titel: Marsipan och tankemysteriet
Författare: Dennis Westerberg
Illustratör: Anna Sjölin
Format:
Inbunden
Förlag: 
Tomas & Dennis Publishing
ISBN: 
978-91-987038-2-5    
Ålder: 6–9
Antal sidor: 88
Språk: Svenska

Den här boken är egentligen ett stort samarbete mellan berättarrösten och Marsipan, för det är berättaren som hela tiden för boken framåt och hjälper Marsipan att komma fram till varför tankar både kan hjälpa och stjälpa oss.

Det är fullt av humor och små sidovägar som får oss att glömma det stora mysteriet ett tag, men som ändå hjälper berättelsen framåt. Berättaren är pedagogisk och humoristisk och jag älskar Marsipans små inhopp.

När man läser boken, blir det uppenbart att det behöver vara en läsning som är med minst en vuxen för det är mycket att tänka på och ta i beaktande och kanske förklara ännu mer runt. Och jag tycker verkligen om att den ger möjlighet till att pausa läsningen och komma på nya saker att prata om. Tillsammans med illustrationerna bidrar allt till en lekfullhet kring väldigt allvarliga ämnen, samtidigt som berättaren och Marsipan faktiskt kommer fram en lösning på mysteriet.

En bok som verkligen behövs i skolvärlden, speciellt idag när det finns mer krav än någonsin och arbetsbördan växer. Att lära sig att så mycket av vår rädsla sitter i tankarna, att vi tänker ”tänk om”, ”vad händer ifall” och liknande, är en läxa vi alla kan lära oss av, oavsett ålder.

Maria Lindgren

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?