I senaste numret av bluestidskriften ”Jefferson”, recenserades Bloosblasters senaste album.
Oj, oj, oj.

Länk till albumet på Spotify: https://open.spotify.com/album/4RmDcTf7NdhXq7GRHjabe4?si=G-RK6a8nS1ydYCMgcIfwpw

BLOOSBLASTERS
Sårad, Trött & Full
SetTheStage Entertainment (47 min)

Fansen har fått vänta i 13 år på ”Sårad, Trött och Full”. Föregångaren ”Fnitter och Skratt” producerad av Peps, släpptes 2010. Hans skugga svävar även över nya plattan.

Bloosblasters är ett effektivt och roligt liveband som fångar publiken, mycket av den känslan har de fått med sig in i studion. Var plattan värd att vänta på? ”Sårad, Trött & Full” är ett gediget hantverk och innehåller skånsk blues med livekänsla. Plattan har 10 låtar, varav nio är skrivna av Dennis Westerberg. Det är blues rakt av utan krusiduller och texterna handlar om saknad, längtan och andra vanliga bluesteman.

”Ikväll blir det hot” svänger bra och presenterar bandets medlemmar, den kanske passar bättre live än på platta. Men musikerna får visa vad de går för och göra sina respektive soloinsatser. ”Korsett gömmer mitt fett” lockar fram skratt, en korsett är bra att ha på sig om man vill se smal och smäcker ut. På ”Hälla är du vaken” blir det lite bökigt, men det är en välgjord låt som har sin givna plats.

”Drunknar i mina egna tårar” är en översatt cover av Henry Glovers ”Drown in my own tears” och har varit på bandets repertoar länge. En av plattans bästa låtar.

”Timbuktus blåssektion ”Damn” sätter fin prägel på vissa låtar. Blåstrion med saxofon, trumpet och trombon ger ett extra lyft när de tar ton.

Bloosblasters består av Dennis Westerberg: sång, gitarr, munspel Patrick Ohlson Öländer: gitarr, kör-sång. Johan Pihleke: klaviatur, körsång. Rickard Lindén: bas. Han vikarierar för ordinarie basisten Lena Bergkvist samt Lars ”Lazlo” Kristoffersson: trummor, körsång.

Det är ett mycket samspelt band med en stor portion spelglädje, ett extra plus är att flera i bandet greppar sångmicken. Albumet ”Sårad, Trött & Full” är ett fullgott livstecken från ett omhuldat skåneband med blues som livsnerv. Vi får hoppas att det inte dröjer ytterligare 13 år innan nästa platta. Dan Jansson

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?