Somliga morgnar vaknar vi till en mulen dag som verkar inbäddad i skuggor av oro, stress och rädsla, fastän solen klättrar upp över horisonten lika strålande som alltid. I sådana stunder, när morgonens lugn ersatts av ängslan och ångest, kan det vara svårt att skilja mellan verkligheten där ute och tumultet här inne.

Men… varje ögonblick, varje andetag som vi tar, är egentligen en ny start, en obefläckad verklighet. Oron och rädslan går faktiskt aldrig att finna i den egentliga verkligheten, utan i vår perception av den. Det är inte vad vi vaknar till som skapar obehag, utan vad vi tror oss vakna till.

Det är dock lätt att förväxla denna tro – dessa tankar – med det som egentligen är, och därmed fängslas av en berättelse av rädsla och oro. Men… oro och rädsla är skuggor av vårt eget sinne; de är inte en spegelbild av verkligheten.

Och… att förstå detta – på djupet – att inse tankens roll och delaktighet i skapandet av våra upplevelser, är tacksamt nog en insikt som kan väcka oss till en vackrare morgon imorgon; en sundare och stressfri start på nästa dag. En dag fylld av sinnesfrid, klokhet och harmoni.

Som en spegelbild av klarhet. Skuggfri.

Mums.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?