Om två personer fördjupar sig i diskussioner kring kollektivtrafikens styrkor och svagheter, och en av dem utbrister, ”som busschaufför…” är det sannolikt att detta uttalande har betydelse.

Samma princip gäller om exempelvis en arkitekt uttalar sig om stadsplanering eller en läkare reflekterar över hälso- och sjukvårdens utmaningar.

Frågan vi behöver ställa oss är: Varför är vi inte alla redan experter på inre välmående?

Jag menar, med tanke på hur kunskap och förståelse för vårt inre välmående radikalt kan förändra vår livskvalitet och vårt sätt att interagera med världen, borde vi inte alla åtminstone ha en grundläggande förståelse för dess betydelse?

Svaret är både enkelt och komplicerat: Ja, det borde vi. Men livet är ofta fullt av ”borden”. Borde betyder inte att vi redan har det.

Det vi alla behöver göra, är att inse vikten av att bli medvetna om oss själva. Om vad välmående EGENTLIGEN är.

Det handlar inte bara om att vara en expert, utan att vara öppen för nya perspektiv och insikter. Att erkänna och förstå värdet i att känna sig själv, och den kraft det kan ge oss. Och framför allt, att applicera denna förståelse i våra dagliga liv.

Så kanske vi borde omformulera frågan. I stället för ”Varför är vi inte alla redan experter på inre välmående?”, borde vi fråga oss själva, ”Vad hindrar oss från att bli det?”

För i slutändan, är det inte titlarna som definierar oss, utan hur vi väljer att använda vår förståelse och våra insikter.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?