Det är en intressant paradox vi ofta står inför.

Många av oss har en inbyggd längtan efter framgång, men samtidigt en djup rädsla för att misslyckas. Denna rädsla driver oss till att ”cirkulera” kring de verkliga utmaningarna i livet, likt en katt som smyger runt en het gröt.

Vi fyller våra dagar med uppgifter som känns trygga, men som i själva verket inte har någon reell betydelse. Att svara på mejl, delta i möten utan tydligt syfte eller ständigt uppdatera våra sociala medier kan ge en känsla av produktivitet. Men i verkligheten är det ofta bara distraktioner som håller oss borta från det som faktiskt betyder något.

Det är lätt att förväxla rörelse med framsteg. Men att vara upptagen är inte detsamma som att vara produktiv. Det krävs mod att ställa sig inför de verkliga utmaningarna, att våga riskera ett misslyckande för att uppnå något större. För i slutändan är det de stora stegen, de riktiga riskerna, som skapar verklig förändring.

I stället för att låta rädslan – som bara är en tanke – styra våra val, kan vi omfamna den. Genom att erkänna den och till och med välkomna den, kan vi omvandla rädslan till en drivkraft. När vi fokuserar på det som verkligen betyder något, snarare än att distraheras av det triviala [läs: rädsla], kan vi skapa en meningsfull förändring i våra liv och i världen omkring oss.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?