Rampljuset kan vara förrädiskt. Många tror att ständig exponering är nyckeln till framgång, men sanningen är mer komplex än så. Varje gång vi kliver fram, riskerar vi också att förlora en del av oss själva.

All exponering är inte bra exponering. Att ständigt jaga efter uppmärksamhet kan leda till att man kompromissar med sina värderingar eller sitt budskap. I stället för att bygga en långsiktig relation med sin publik, riskerar man att bli en dagslända – kung idag, borta imorgon.

”Att göra ’helikoptern’ i direktsändning må skapa en snackis, men underminerar garanterat all form av trovärdighet, integritet och värdighet.”

Det handlar inte bara om att skapa något som folk vill prata om, utan också om att bygga en emotionell koppling. Det gäller inte att skrika högst. Bättre att säga något värt att lyssna på.

Att ständigt sträva efter uppmärksamhet kan ofta skymma det som verkligen betyder något. Men det krävs mod att välja kvalitet framför kvantitet, djup framför bredd.

I skuggan av storslagna kampanjer och högljudda rop, kan den största framgången ibland handla om att återfinna tystnaden, lyssna inåt och låta sitt verkliga jag tala.

Där, i det subtila och autentiska, skapas vänskapsband som håller i sig, och berättelser som ekar genom tid och rum. Det är inte mängden applåder eller antalet klick som vår egentliga ”impact” går att mäta, utan i alla de hjärtan vi berör och de nya perspektiv vi väcker till liv.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?