Det finns ingenting kraftfullare i världen än att avslöja hemligheten som ligger gömd bortom de tre principerna.

Tre stycken, till synes banala principer, som egentligen är fullständigt fundamentala, och som förklarar det som traditionen inte tidigare förstått, när det gäller psykologiskt välmående. Detta, oberoende av ifall den tar form som stress, utbrändhet och depression, eller som ätstörningar, alkoholism och självskadebeteende.

I min kommande bok ”Jag dog och fick liv igen” har jag för avsikt att göra det obegripliga begripligt.

Jag skrev boken för att låta varje tonåring i detta land få chansen att leva ett liv i friskhet. Ett liv där det inre välmåendet – själva själsfriden – kan få ta allt större plats.

”Jag dog och fick liv igen” är en ungdomsroman, men med ett underliggande, hoppfullt budskap, som guidar till sundhet och friskhet för alla som läser. Ett välbefinnande och en stillhet i sinnet, som består över tid.

Även om boken egentligen är skriven för de unga, hoppas jag att den först läses av föräldrarna. Av alla mammor och pappor som vill ge sina barn den största av gåvor – nämligen en insikt om att det som tänks, ingenting annat är, än just en tanke. Bara en tanke.

–> Det som tänks är ingenting annat än en tanke – bara en tanke.

–> Bortom tanken finns stillhet, ro och psykisk hälsa alltid tillgängligt.

Insikter som framöver kan ligga till grund för trygghet, självkänsla och självförtroende. Insikter som låter klokhet, mod och tacksamhet få spela en större roll i livet.

Exempelvis… hur tanken skapar en framtid som ännu inte hänt och hur det förflutna tar form som en verklig verklighet för den som tänker, trots att det som hände tidigare, faktiskt inte händer nu – inte mer än som en tanke, vill säga.

Och… hur medvetandet gör varje tanke som tänks verklig, genom att skicka tanken till de fem sinnena – synen, hörseln, lukten, smaken och känseln – så att vi kan se, höra, lukta, smaka och känna det vi tänker, och på så vis glömmer bort att det enda det är, är en tanke.

Samt… hur sinnesfriden [den psykiska hälsan], alltid finns tillgänglig bortom tankarna, och träder fram så snart tankarna skingras.

– Psyket är alltid friskt, oförstörbart i sitt ursprung.

Till dig som förälder: – Ta på din egen syrgasmask först, innan du får för dig att hjälpa andra.

Bara ett tips, liksom.

//Dennis Westerberg

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?