Sinnesfrid är det som guidar oss alla till bättre relationer. Som får oss att njuta av livet och dessutom ger oss tillgång till vår egen intuitiva klokhet.

När vi väl upplever sinnesfrid och själslig ro, kan vi lägga märke till all skönhet runtomkring oss. Då avstannar analys och reflektion, och verkligheten tar form i sin mest jungfruliga skepnad.

Det finns en enorm skillnad i kvaliteten kring det ögonblick som presenterar sig, mellan att ha tystnad och stillhet i sinnet, och att vara uppfylld av sitt tänkande kring det som pågår

Så snart vi ”faller ut” ur våra konceptuella idéer befinner vi oss helt i nuet.

Annars också – egentligen – utan att veta om det.

Nuet är alltid tillgängligt.

Det är alltid nu.

Ju.

Även när det inte verkar så.

Det de tre principerna gör, är att de hjälper oss att skala bort alla typer av abstraktioner, teoretiska konstruktioner, koncept, påfund, dogmer, hypoteser och antaganden etc., och bara betrakta verkligheten såsom den är – helt oförställd – i ett slags ”bara vara”-läge.

Principerna får oss att överlämna oss till en total närvaro i det pågående ögonblicket, utan något som helst dömande – och i detta tillståndslösa tillstånd, finns både sinnesro och en oändlig potential för klarsynthet och klokhet.

Trots alla trots som trotsar.

//Dennis Westerberg

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?