INSIKTER kring…

… att nuet är evigt, stilla och ständigt närvarande.

… att framtiden endast är en dröm i det pågående ögonblicket.

… att det förflutna är över, och kan egentligen aldrig ”jaga” dig.

… att en tanke, bara är en tanke, ingenting annat än en tanke, vad som än tänks, nämligen en illusion – ingenting alls, således.

… att sinnesfrid, trygghet, klarhet, mod, empati, harmoni, självkänsla, nyfikenhet självförtroende, kreativitet – psykologiskt välbefinnande och klokhet – är medfött hos oss alla, och kom med ”det liv som lever i allt levande”.

… att tankar varken ska förhindras, förskjutas, förändras eller förskönas. De ska bara förstås. Inte till dess innehåll dock. Endast som principer.

… att alla tankar – vad som än tänks – just bara är tankar, precis som att alla tomtar just bara är tomtar, och att varken tomtar eller tankar behöver ”avslöjas” en åt gången, utan en gång för alla… som varandes utklädda, och att man därför kan leva i en värld av tankar (och tomtar) utan att det har någon egentlig betydelse vilken tanke (eller tomte) som dyker upp.

… att vad vi än tänker att vi är (den påhittade identiteten) endast är en tanke, och att den vi egentligen är, just bara är den som tänker (den sanna identiteten), och att det inte är så ”bara”.

Och… en jäkla massa annat, faktiskt.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?